Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αγχωτική νίκη με σωρεία ευκαιριών



Έστω και με αρκετό άγχος ήρθε ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό της Πυξίδας Καφέ F.C. στο τουρνουά του "ARENA F.C." με 3-1 απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Βέβαια οι παίκτες της ομάδας είχαν προετοιμαστεί για άλλον αντίπαλο αλλά τελικά στην πορεία η ομάδα που ήταν να αντιμετωπίσει η Πυξίδα... λοξοδρόμησε και ακύρωσε την "μονομαχία". Αυτή ήταν η 6η νίκη για την ομάδα, με την οποία πραγματοποίησε ντεμπούτο με γκολ ο Γιώργος Μανωλακάκης.
Το 8ο παιχνίδι για το τουρνουά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Πυξίδα που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4' με 0-1. Νωρίτερα (1') το σουτ του Ζερβουδάκη είχε καταλήξει άουτ. Στη συνέχεια ακολούθησε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.
Στο 5' το σουτ του Ραγκούση πέρασε άουτ, ενώ στο 11' σουτ του Κ. Μανωλακάκη κόντραρε και κατέληξε για λίγο κόρνερ και πέντε λεπτά μετά σουτ του ίδιου κατέληξε άουτ. Στο 22' ο Γ. Μανωλακάκης έκανε ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του έφυγε άουτ κι ένα λεπτό μετά ο ίδιος σούταρε άουτ ξανά. Η "λύτρωση" ήρθε τελικά στην εκπνοή του ημιχρόνου (30') με ένα μακρινό σουτ του Κ. Μανωλακάκη που κατέληξε στο βάθος της εστίας.
Στο δεύτερο ημίχρονο το μοτίβο ήταν ίδιο με την Πυξίδα να είναι μονίμως στο προσκήνιο και να χάνει ξανά αρκετές ευκαιρίες. Στο 37' δυνατό σουτ του Κ. Μανωλακάκη "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι και δεν πέρασε την γραμμή με τον Γ. Μανωλακάκη να χάνει απίστευτη ευκαιρία στην συνέχεια στέλνοντας την μπάλα πάνω  από το οριζόντιο δοκάρι.
Ένα λεπτό αργότερα (38') ο Γ. Μανωλακάκης "μιμήθηκε" τον αδερφό του στέλνοντας κι αυτός με δυνατό σουτ την μπάλα σε οριζόντιο δοκάρι και γραμμή. Στο 39' ο τερματοφύλακας αρνήθηκε το γκολ σε σουτ του Κ. Μανωλακάκη και στο επόμενο λεπτό έπραξε το ίδιο σε σουτ και του Γ. Μανωλακάκη. Στο 41' το σουτ του Ζερβουδάκη κατέληξε άουτ, ενώ στο 46' το μακρινό σουτ του Γιαννάκη απέκρουσε εντυπωσιακά ο αντίπαλος γκολκίπερ. Το 2-1 ήρθε τελικά στο 47' όταν ο Ζερβουδάκης εξαιρετικά με τακουνάκι "τροφοδότησε" τον Γ. Μανωλακάκη, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 49' βγήκε η καλύτερη επιθετική προσπάθεια της Πυξίδας με τον, πολύ καλό για δεύτερο παιχνίδι, Μαυριγιαννάκη να πατάει με τακουνάκι την μπάλα στον Δρακακάκη, αυτός να βγάζει σέντρα ακριβείας στον Ζερβουδάκη που σούταρε αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στο 50' ο γκολκίπερ της αντίπαλης ομάδας και πάλι αρνήθηκε το γκολ σε εξ' επαφής πλασέ του Ζερβουδάκη. Στο 51' ο πρωταγωνιστής για τους ηττημένους ενηργησε ξανά θετικά αποκρούοντας δύο συνεχόμενα σουτ από Ζερβουδάκη και Μαυριγιαννάκη. Ο επίλογος του παιχνιδιού "γράφτηκε" στο 52' με τον Γ. Μανωλακάκη να βγάζει μπαλιά στον Ραγκούση, οποίος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 3-1 και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Πυξίδας.
Πυξίδα Καφέ F.C. (3-2-2): Αργύρης, Γιαννάκης, Δρακακάκης, Ραγκούσης, Κ. Μανωλακάκης, Γ. Μανωλακάκης, Μαυριγιαννάκης, Ζερβουδάκης. Ενώ έπαιξε ακόμα και ο Καραχάλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου